Vijesti

Ovako hrvatski fakulteti kažnjavaju švercanje na ispitima

Mogu li profesori na hrvatskim fakultetima tijekom ispita doskočiti dovitljivim studentima koji su s klasičnih metoda prepisivanja prešli na sofisticiranije tehnike popularnog švercanja? Koliko je upotreba suvremenih tehnologija prilikom provjere znanja rasprostranjena među studentskom populacijom u Hrvatskoj? Sankcioniraju li se prekršitelji i kako se na to gleda u Uniji? To su samo neka od pitanja s kojima se svakodnevno susreću u akademskoj zajednici, a o kojima smo za tportal razgovarali s ustavnopravnim stručnjakom, doc.dr.sc. Matom Palićem, profesorom na Katedri ustavnih i političkih znanosti osječkog Pravnog fakulteta


“Ono što je najproblematičnije je švercanje putem suvremenih tehnologija i korištenjem takozvanih bubica. Nastavniku na ispitu koji pazi studente teško je uočiti da se netko služi time. Ipak, takve pojave nisu raširene, barem iz mog iskustva. Studenti koji se ne pripreme za ispit relativno brzo iziđu i time se sve okonča”, objašnjava učestalost ovakvih pojava u studentskim klupama Palić.

Na osječkom Pravnom fakultetu takvoj vrsti suvremenih prepisivača htjeli su doskočiti posebnim uređajem koji tijekom ispita ometa signal za mobitel putem kojega se obavlja “transfer znanja”. U tom slučaju mobiteli postaju beskorisni uređaji. Međutim zakon ih je ograničio u tome.

Više na tportal.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: newsreporters.org

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close