Politika

Ovaj zastupnik je rekorder po kaznama zbog nepoštivanja poslovnika Sabora

U aktualnom sazivu Sabora od 151 zastupnika, njih 37 zaradilo je stegovne mjere tijekom rasprava. Tijekom osam sjednica izrečeno je 147 opomena, 40 puta zastupnicima je oduzeta riječ, a osam puta svjedočili smo udaljavanju iz sabornice, piše 24sata


Prema poslovniku, stegovne mjere, između ostalog, izriču se ako zastupnik govori bez prethodnog odobrenja predsjedavajućeg ili o temi koja nije predmet rasprave, ako upadicama ili na drugi način ometa govornika i remeti red na sjednici. Kao prva mjera zastupnicima se izriče opomena, no nastavi li u istom tonu, predsjedavajući na raspolaganju ima oduzimanje riječi. Ne urodi li i to plodom, kao posljednja mjera predsjedavajućem na raspolaganju stoji udaljavanje sa sjednice.

Najviše stegovnih mjera izrečeno je zastupnicima SDP-a, njih 67, slijedi Most, čiji su zastupnici zaradili 50 stegovnih mjera, dok treće mjesto drže zastupnici Živog zida, kojima je izrečeno ukupno 38 mjera. S druge strane, HDZ, odnosno njihovi zastupnici do sada su skupili tek devet opomena, dok njihov partner HNS ima tek jednu opomenu.

Rekorder po broju izrečenih stegovnih mjera je Gordan Maras (SDP). Prikupio je ukupno 37 stegovnih mjera.

Aktivno, energično i srčano iznosim svoje stavove tijekom saborskih rasprava i to je očito nešto što ne odgovara vladajućima. Nastavit ću na isti način i ništa me neće pokolebati u borbi za interese građana – rekao je Maras.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close