Automoto

Ovaj tjedan možete besplatno pregledati svoja vozila u stanicama za tehničke preglede

Tijekom cijeloga tjedna, od ponedjeljka 21.do subote 26.studenoga, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske, Stanice za redovni tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i ove godine provode preventivno-sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom «Dani tehničke ispravnosti vozila».


Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, a usmjerena je na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije), uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja u stanicama za tehnički pregled vozila ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija vozila se utvrdi da su tehnički neispravna, jedino će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15,000 vozača koji se odazovu ovoj akciji dobiti će na poklon trolitreno pakiranje tekućine za pranje vjetrobranskog stakla otpornu na smrzavanje do -25 stupnjeva. U HAK-u drže da je i to jedan od načina motivacije da pristupe akciji. I ne treba se bojati nikakvih geografskih protažiranja jer, kako doznajemo, pokloni su raspoređeni po stanicama za redovni tehnički pregled vozila diljem Hrvatske.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-expres.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close