Lifestyle

Ovaj klinac zarađuje više od milijun dolara godišnje – igrajući se!

Njegovo je ime Evan, ima devet godina i radi sve što i ostali devetogodišnjaci: ide u školu, piše zadaću, ide na karate i igra se s raznim igračkama. Jedino što ga razlikuje od ostalih jest da on za tu igru dobiva jako puno novca.

U posljednje tri godine Evan, naime, zajedno sa svojim ocem, na YouTubeu objavljuje osvrte na igrače i video igrice. U tim videima često ga se može vidjeti kako predstavlja igračku, otvara kutiju u kojoj se ona nalazi i demonstrira kako se upotrebljava. Također, ponekad se s njim pojavljuju i njegova mama i sestra.

Evanov kanal EvanTubeHD ima milijun i 150 tisuća pretplatnika, a od svojih reviewova godišnje zaradi nevjerojatnih 1,3 milijuna dolara, prenosi Business Insider.

A njegovi roditelji tvrde da novac ne troše, već ga čuvaju za svoju djecu koja su ga i zaradila: “Sva zarada ide izravno u štednju i ulaganje za budućnost klinaca. Do trenutka dok će biti na faksu skupit će se već prilična svota”, kazao je Evanov otac Jared.

“Kad smo tek počeli radili smo jedan video mjesečno kao zabavan mali projekt. Bilo je zanimljivo gledati kako se to razvija. Ipak, nismo shvaćali koliko je sve uzelo maha dok nam prvi video nije skupio milijun pogleda”, dodao je. Evan je ubrzo počeo dobivati zahtjeve za osvrte na posebne igračke, a s porastom klikova naraslo je i zanimanje oglašivača i proizvođača. Sad obitelj ima tim koji dogovara oglase i poslove s brandovima i tvrtkama. “To uključuje oglase koji se pojavljuju u videima ili same igračke koje se predstavljaju”, objasnio je Evanov otac.

Evanov najpopularniji video, review Angry Birds Softee Dougha, pogledan je više od 61 milijun puta, ipak, njegov otac kaže da dječak nije svjestan popularnosti kanala: “Kako je kanal rastao, nekoliko su ga puta prepoznali u raznim prilikama…Ali ne mislim da shvaća kolika je zapravo njegova popularnost”.


 

Foto: YouTube screenshot:
Tekst: index
Video: YouTube

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close