Zdravlje

Ova vrsta seksa mijenja svijest čovjeka o sebi samome

Da znanost može biti seksi, pokazala je najnovija znanstvena studija koja tvrdi kako seksualno igranje uloga BDSM podiže svijest o uloženom trudu kod onih koji uživaju u ostvarivanju fantazija o dominaciji, pokoravanju, ograničavanju, nadzoru, vezivanju, kažnjavanju i seksualiziranom bolu


U najnovijoj studiji objavljenoj pod naslovom ‘Konsenzualni BDSM – olakšavanje uloge izmijenjenog stanja svijesti’ profesor psihologije na sveučilištu Northern Illinois Brad Sagarin ističe kako ovakvo istraživanje dosad nije provedeno te kako je iznjedrilo zanimljive rezultate prema kojima se sudionicima igrica BDSM (Bondage and Discipline, Dominance and Submission, Sadism and Masochism) podiže svijest o njima samima.

Kako piše časopis Time, znanstvenici na čelu sa Sagarinom promatrali su ponašanja 14 iskusnih pripadnika supkulture BDSM koji su se za potrebe studije spremno odazvali na ovo neobično istraživanje. Za potrebe istraživanja angažirano je sedam parova, od kojih je jedan u dugoj vezi, dva para koji prakticiraju BDSM s drugim osobama, potom dva koji su samo prijatelji i jedan par koji su prije istraživanja bili potpuni stranci.

Parovima je bilo dopušteno vremenski neograničeno prakticirati igrice, no većina se zabavljala na sebi svojstven način tek sat vremena. Znanstvenici su pritom mjerili razinu hormona stresa kortizola te testosterona prije samog pokusa te nakon njega te su zaključili kako aktivnosti BDSM smanjuju psihološki stres i pritom povećavaju seksualno uzbuđenje.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: broadly-images.vice.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close