Zdravlje

Ova navika opasna je po vaše zdravlje!

U posljednje vrijeme svjedoci smo brojnih kampanja koje pokušavaju stati na kraj posramljivanju tijela i njegovom štetnom učinku


Živimo u vremenu u kojem smo izvrgnuti konstantnim komentarima na račun izgleda. Stalno nas se procjenjuje i kritizira ako naša tijela ne odgovaraju nametnutim standardima i zato se osjećamo loše.

Stručnjaci sa sveučilišta Bucknell ovu pojavu nazivaju ‘tjelesnim posramljivanjem’ i ustanovili su da ono ne utječe samo na naše psihološko stanje, osjećaj vrijednosti i samopouzdanja. Izaziva osjećaj društvene inferiornosti i tako uzrokuje zdravstvene probleme.

Rezultati istraživanja provedenog na velikoj grupi žena pokazalo je da su one koje imaju nizak osjećaj samopouzdanja i srame se svog tijela sklonije raznim infekcijama, bolovima i težim zdravstvenim problemima.

To ne nimalo ne iznenađuje s obzirom na to da je psihološko stanje direktno povezano s fizičkim zdravljem, ali ovo je prvi put da su stručnjaci ustanovili poveznicu između psihološkog stanja osoba podvrgnutim tjelesnom posramljivanju i njihovih zdravstvenih problema.

Pouka koju treba izvući iz ovoga je jednostavna – svoje tijelo moramo voljeti bez obzira na sve jer ćemo jedino tako moći održavati njegovo zdravlje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close