Zdravlje

Ova hrana najčešće izaziva trovanje

Bill Marler je ‘stručnjak’ za trovanje hranom, koji je više od 20 godina proveo radeći na tužbama zbog trovanja, i nakon tog iskustva, kaže, neku hranu jednostavno više ne jede.


Odvjetnik koji je svojim klijentima pomogao da dobiju više od 600 milijuna dolara odštete tvrdi da ga je njegovo iskustvo uvjerilo da određena hrana nije vrijedna rizika, piše Independent.

Vjerujete li i vi da je bolje biti siguran, razmislite hoćete li krenuti Marlerovim stopama i izbaciti koju od ovih namirnica iz svog jelovnika.

1. Sirove kamenice

Marler tvrdi da je vidio jako puno bolesti povezanih s kamenicama te da taj broj rapidno raste. Glavni krivac su sve toplije vode što povećava broj mikroba koji završavaju u kamenicama.

2. Oprano i spremno za jelo voće i povrće

Riječ je o nečemu što ovaj stručnjak izbjegava “poput kuge”. Što više ljudi dolazi u doticaj s hranom, kaže on, veća je šansa za kontaminaciju.

3. Sirove klice, kelj pupčar…

U sirovim klicama pune su bakterija koje potiču trovanje, pokazuje iskustvo ovoga odvjetnika

4. Slabo pečeno ili kuhano meso

Ništa manje od srednje pečenog ili kuhanog mesa. Ako je vjerovati Marleru meso se mora pripremati na minimalno 160 stupnjeva da bi se ubile sve bakterije.

5. Sirova jaja

Onome tko se sjeća pandemije salmonele na kraju 80-ih i početkom 90-ih ne treba ništa objašnjavati. Danas je manja šansa otrovati se sirovim jajima nego prije 20 godina, no Marler i dalje misli da nije vrijedno rizika.

6. Nepasterizirano mlijeko i sokovi

Često se može čuti kako je zdravije piti svježe cijeđene sokove i nepasterizirano mlijeko, a kao tvrdnja se navodi da pasterizacija uništava nutricionističke vrijednosti. Marler tvrdi da pasterizacija nije opasna, a da nepasterizirana pića nisu prošla neke sigurnosne provjere


Tekst: n1info.com

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close