Ova hrana će vas “napuniti gorivom” nakon teškog treninga

Ivan Tominac

Sportaši konstantno traže nove i efektivne načine kako se “napuniti gorivom” nakon teškog treninga. Popularni portal Livestrong tvrdi da su poslije vježbanja najbolje tekućine, lako probavljiva vlakna, proteini i malo natrija.


Ovo su neke “čudne” hrane koje će vas “obnoviti” nakon vašeg sljedećeg intenzivnog treninga.

Crna čokolada

Nekoliko kockica crne čokolade nakon vježbanja čini čuda. S obzirom da je crna čokolada bogata antioksidansima, vrhunska je za poboljšanje cirkulacije.

Istraživanje u kojemu je miševima dan epicatechin (antioksidans baziran na čokoladi) pokazalo je da su miševi brzo stvarali nove kapilare i mitohondrije koji su im dopuštali da vježbaju dulje bez umaranja.

Pazite da crna čokolada koju uzimate ima barem 70% kakaa. Tako ćete povećati unos antioksidansa, a smanjiti konzumiranje šećera. I naravno, nemojte pretjerivati.

Pivo

Ne biste vjerovali, ali čaša hladnog piva nakon treninga super je stvar za revitaliziranje tijela. Piva je za rehidrataciju bolja čak i od vode i energetskih pića.

Sok od višnje

Još jedan napitak bolji od energetskih pića. Istraživanja su pokazala da ovaj voćni sok smanjuje bol u mišićima i slabost nakon dugih i teških treninga. Vjerojatno zbog svojih antioksidantnih i protuupalnih sposobnosti.

Sok od krastavaca

Natrij, magnezij i ocat pomažu tijelu u obnavljanju nakon treninga. Sok od krastavaca također pomaže u nadoknađivanju izgubljenih elektrolita i sadrži više kalija i magnezija od bilo kojeg sportskog napitka na tržištu.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: hr.n1info.com | Foto: pixabay.com

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u