VijestiZdravlje

Ova dijeta proglašena je najboljom osmu godinu zaredom

U izboru između 38 dijeta, Nacionalni institut za zdravstvo je već osmu godinu zaredom najbolje ocijenio DASH dijetu, koja se bazira se na povrću i cjelovitim žitaricama, te niskim unosom crvenog mesa, slatkiša i slatkih pića, napisali su u godišnjem izvješću, piše 24sata


Da biste dobili vrhunske ocjene dijetu treba biti lako pratiti, mora biti hranjiva, sigurna, te učinkovita za gubitak težine. Ne smije poticati šećerne bolesti i bolesti srca.

Keto i Whole30 dijete, koje su visoko restriktivne dijete, su ocijenjene najnesigurnijim i s najmanjim učinkom.

“DASH nije hirovita prehrana, već zdrav plan prehrane koji podržava dugoročne promjene životnog stila”, napisali su autori američke analize U.S. News & World Report.

Poznata dijetetičarka Abbey Sharp izjavila je za britanski Daily Mail da ovo izvješće nije ni najmanje iznenađujuće. Ona smatra da je potrebno potaknuti ljude da izbjegavaju ograničavajuće dijete koje se baziraju na “čišćenju”, jer takve dijete u konačnici dovode do povećanja tjelesne težine.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close