VijestiTech

Ova aplikacija će riješiti i najteži matematički zadatak

Math Pix je aplikacija koja vam daje sve potrebne odgovore za vašu zadaću iz matematike, a zatim još objašnjava kako je došla do njih, piše Mirror.


Matematika nije svakome jača strana, ali sada postoji aplikacija koja će vas pretvoriti u Arhimeda, čak ako niste ni dotaknuli kalkulator u zadnjih 20 godina.

Radi se o besplatnoj aplikaciji za iOS koja vam omogućuje da samo uperite kameru vašeg smartfona u bilo koji matematički problem i u sekundi ćete znati odgovor, bez obzira o čemu se radi, najobičnijem zbrajanju ili kompleksnoj jednadžbi. MathPix ujedno podržava i razlomke, korijene, logaritme, trigonometriju, integrale i beskrajne serije.

Sve što trebate učiniti je ‘uhvatiti’ jednadžbu između zagrada koje se pojave na ekranu smartfona, nešto poput skeniranja QR koda.

Može i za rukom pisane zadatke

Aplikacija koristi tehnologiju prepoznavanja slika kako bi identificirala brojeve i znakove, tako da ju možete koristiti i za rukom pisane zadatke.

Čak nudi i korak po korak objašnjenja kompliciranijih problema, tako da ako morate pokazati svoj rad i način kojim ste došli rješenja, moći ćete i to.

MathPix je razvio doktorant na Stanfordu Nicolas Jiminez, uz pomoć kolege Paula Ferrella.
Aplikacija se nudi kao besplatan alat za obrazovanje, ali već ju možemo vidjeti kao predmet mržnje nastavnika matematike širom svijeta.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tehnoklik.net.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close