JadranskiIzdvojenoPromo

OUTDOOR OSCAR “Life on Mars” staza je najveća hrvatska outdoor atrakcija!

“Life on Mars” staza i službeno je najveća hrvatska outdoor atrakcija!


U subotu 22. veljače 2020. godine u kultnom zagrebačkom kinu Tuškanac održana je dodjela prvog hrvatskog Outdoor Oscara.

Prema izboru čitatelja najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj „People Outdoors“ dodijeljene su nagrade najboljim outdoor sportašima, projektima i manifestacijama u protekloj godini, a treking utrka “Life on Mars” dobitnik je nagrade za najbolju outdoor turističku infrastrukturu.

Riječ je o jednoj od najljepših trail staza u Hrvatskoj koja se nalazi iznad mjesta Metajna na području Turističke zajednice Grada Novalje na otoku Pagu.

U organizaciji Šimuna Cimermana iz inicijative „Treking liga“ i Turističke zajednice grada Novalje ovdje se svake godine održava „Life on Mars“ Pag Island Trail koji je postao prepoznatljiv predsezonski turistički proizvod u Novalji i na otoku Pagu.

Prošle godine je treća utrka „svemirske staze Novalje“ ugostila više od 1300 sudionika na stazama dužine 7, 14, 21 i 25 kilometara. Osim hrvatskih trkača, utrka je privukla trkače iz obližnje Slovenije, Italije i Austrije, ali i trkače iz SAD-a, Španjolske i Njemačke, zbog čega je utrka “Life on Mars Trail” međunarodnog karaktera od samih svojih početaka.

Specifičnosti krajolika i prirodnih ljepota Metajne, kao i dijela grada Novalje koji sliči površini Marsa, čine ovu utrku jednom od najljepših i najintrigantnijih u Hrvatskoj.

Plaže Ručica, Beriknica, Slana i Seline svojom gotovo svemirskom ljepotom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a staza je i službeno otvorena u 2019. za sve njezine posjetioce tijekom cijele godine.

Ne propustite četvrto izdanje Life on Mars Traila koji će se održati 28. ožujka 2020., a više o utrci saznajte na linku

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Turistička zajednica Grada Novalje

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close