Događanja

Otvoreno najmanje kazalište na svijetu u Brseču

U Brseču, mjestu na obroncima Učke, u petak je počelo djelovati Najmanje kazalište na svijetu, koje će se prijaviti i za Guinessevu knjigu rekorda.


Kazalište s dvanaest mjesta za odrasle i nešto više za djecu, utemeljili su bračni par Anton Železnik i Mihaela Sirotnjak Železnik u okviru njihova Teatra Oz.

Kako je kazao Anton, doselili su se u obližnju Mošćeničku Dragu prije nekoliko godina i tragali za prikladnim prostorom u kojem bi mogli priređivati kazališne predstave i druge priredbe. Našli su ga u Brseču, mjestu zbijenih kuća na vrhu klisure iznad mora gdje, kako je rekao Anton, nije moguće otvoriti najveće, pa su otvorili “Najmanje kazalište na svijetu”.

Ono se sastoji od jedne prostorije u kojoj se za publiku mogu postaviti stolci ili se može sjediti na jastučićima na podu. Na katu iznad je radionica u kojoj će Anton Železnik popravljati puhačke instrumente, što je njegov zanat.

Prvi gledatelji bila su brsečka djeca, koje je bilo toliko da su morala u više skupina pogledati ulomak iz predstave Teatra Oz “Prapriča”.

Otvorenje kazališta održano je u sklopu Festivala neovisnih kazališta i kazališnih skupina Republike Hrvatske (FEN), koje se održava četvrtu godinu za redom u Opatiji.

Okupljenim mještanima i gostima, sudionicima festivala obratili su se ravnateljica ustanove Festival Opatija Rajna Miloš i zamjenik načelnika općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj.

Istovremeno je u okolnim uličicama otvorena izložba umjetničkih instalacija Saše Jantoleka.

Tekst: poslovni.hr

Foto: Hina


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close