Scena

Otvorena je izložba “Hrvatski ratni plakat u Domovinskom ratu”

U sklopu obilježavanja 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u galeriji Ministarstva obrane “Zvonimir”, u ponedjeljak je otvorena izložba “Hrvatski ratni plakat u Domovinskom ratu” na kojoj je predstavljeno 45 originalnih plakata koji prikazuju ratna stradanja i stanje kulturne baštine u razdoblju od 1991. do 1995. godine.


‘Ovo je jako dobro kako bismo se podsjetili da Hrvatska nije željela rat niti ga je tražila. Dobila je brutalni rat, a ovi plakati vraćaju sjećanja od Vukovara do Dubrovnika’, rekao je ministar obrane Ante Kotromanović.

Hrvatska je, podsjeća, doživjela brutalnu agresiju od jedne brutalne politike koja se preselila u BiH i na Kosovo.

‘Izloženi su i plakati koji nisu vezani samo za prvu crtu obrane, već pokazuju napore cijelog društva koje se aktiviralo u obrani domovine’, objasnio je autor postava Marijo Reljanović.

Plakati se, po sadržaju svojih poruka, obraćaju europskom i svjetskom javnom mnijenju te su većinom na engleskom jeziku. Dio plakata, pojašnjava autor, izravno poziva u pristupanje postrojbama Hrvatske vojske ,dok dio njih jača moral, samopouzdanje i hrabrost hrvatskih vojnika.

Izložba će biti otvorena do 7. kolovoza 2015. godine, a može se besplatno razgledati radnim danom od 10 do 18 sati.


 

Tekst: tportal


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close