Grad ZagrebScena

Otvorena izložba “Umjetnost Zagreba Lisabonu”

U sklopu 40. obljetnice prijateljstva gradova Zagreba i Lisabona, u petak je u Nacionalnom muzeju kočija u Lisabonu otvorena izložba Umjetnost Zagreba Lisabonu.


Prisutne je, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, pozdravio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Susretom naših gradonačelnika, Milana Bandića i Fernanda Medine, 11. srpnja ove godine kada je potpisan Memorandum o razumijevanju, potvrđeno je dugogodišnje prijateljstvo koje nas obvezuje na jačanje kulturnih i gospodarskih odnosa dvaju glavnih gradova. Vjerujem kako će svi posjetitelji Nacionalnog muzeja kočija u narednih mjesec dana osjetiti duh zagrebačke povijesti i uživati u kolorističnim djelima suvremenog zagrebačkog i hrvatskog slikarstva, rekao je pročelnik Lovrić.

Otvorenjem dviju izložbi iz Zagreba pod zajedničkim nazivom Umjetnost Zagreba Lisabonu, građanima Lisabona predstavljena je zagrebačka povijest kroz objektiv umjetnica Marije Braut i Slavke Pavić, kao i umjetnički izričaj svjetski poznatog hrvatskog kolorista Vatroslava Kuliša. Zajedničkim projektima Zagreb i Lisabon približit će svojim građanima tradiciju, kulturu i baštinu prijateljskoga grada, a kroz turističku i gospodarsku ponudu dodatno povezati institucije ovih dviju europskih prijestolnica.

Otvorenju izložbe nazočili su i gradska vijećnica za kulturu Lisabona CatarinaVaz Pinto, direktorica Nacionalnog muzeja kočija Silvana Bessone i veleposlanik Republike Hrvatske u PortugaluNJ.E. Ivica Maričić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close