Grad ZagrebScena

Otvorena je izložba “Nikola Tesla – Mind from the Future”

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Meštrovićevom paviljonu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sinoć je otvorio izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future.


Ovaj doživljajni, futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije.

Pokroviteljica izložbe, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, vjeruje da bi Tesla bio ponosan na izložbu u Meštrovićevom paviljonu, koja je i “primjer kako izložba ne treba biti tek pasivno predstavljanje činjenica, već dinamičan pregled i atraktivan poziv za upoznavanje njegova čudesna svijeta”, piše 24sata

“Ponosan sam što smo vratili Teslu u centar grada gdje i pripada, što smo dobili punomoć njegovih nasljednika da Tehnički muzej u Zagrebu nosi njegovo ime i što imamo ovu izložbu kojoj smo pokrovitelji”, rekao je Milan Bandić, također pokrovitelj izložbe, najavivši da će se iduće godine na Jarunu postaviti najveći toranj Nikole Tesle na svijetu.

Multimedijska izložba u čast hrvatskog izumitelja i znanstvenika, jednog od najvećih svjetskih vizionara, bit će otvorena do 20. travnja 2018.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close