DogađanjaVijesti

Otvoren je ZagrebDox!

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox, otvoren u nedjelju navečer u Cineplexxu Kaptol centra prvim filmom u konkurenciji, idućih će tjedan dana zagrebačkoj publici predstaviti recentnu svjetsku dokumentarnu produkciju, s nizom festivalskih uspješnica, ali i premijerne domaće dokumentarne filmove.


Riječ je o ukupno više od 160 filmova raspoređenih u sedamnaest programa 12. festivalskog izdanja, od međunarodne i regionalne konkurencije preko popularnih programa Happy dox i Kontroverzni dox do autorskih večeri gostiju festivala.

Direktor festivala Nenad Puhovski na otvaranju je citirao Bukowskog: “Problem s ovim svijetom je što su pametni previše nesigurni, a budale previše sigurni”, te je dodao kako se upravo na nesigurnostima i sumnjama otvaraju razgovori i dijalozi, te potiče gledatelje da o svojim obiteljima i problemima razmisle na sličan način, zbog čega mu je izuzetno važno da sudjeluju u razgovorima nakon odgledanog filma.

“Svake godine sve je više ljudi i filmova koje treba pogledati, sve je bolje raspoloženje, idemo naprijed kao i dosad, čuvamo osnovni dio festivala i dodajemo neke novosti”, rekao je Puhovski.

U međunarodnoj konkurenciji prikazat će se 24 ostvarenja, među kojima je i film koji je otvorio ovogodišnji ZagrebDox, britanski “Što smo si bliže” Karen Guthrie, gošće festivala, dobitnik glavne nagrade žirija prestižnog sjevernoameričkog festivala dokumentarnog filma Hot Docs.

Pročitajte više na dalje.com


Foto: arhiva

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close