VijestiSport

U Otočcu održan Olimpijski festival dječjih vrtića Ličko-senjske županije

U srijedu, 16. svibnja u gradskoj sportskoj dvorani u Otočcu održan je Olimpijski festival dječjih vrtića 2018. za Ličko-senjsku županiju.


Organizator Festivala je Zajednica sportova Ličko-senjske županije u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, a ovogodišnji domaćin bio je Dječji vrtić “Ciciban” iz Otočca.

Olimpijski festival dječjih vrtića organizira se na području Republike Hrvatske i održava se svake godine u svibnju. Znak Olimpijskog festivala su stilizirani olimpijski krugovi. Slogan glasi „I ja ću biti olimpijac“, a na natjecanju se ističe zastava Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nakon simboličnog otvorenja – podizanja Olimpijske zastave i paljenja Olimpijske baklje, svoje snage odmjerilo je oko 250 djece predškolskog uzrasta iz 7 vrtića Ličko-senjske županije: DV “Carić” – Novalja, DV “Tratinčica” – Brinje, DV “Slapić” – Korenica, DV “Travica” – Senj, DV “Medo” – Udbina, DV “Pahuljica” – Gospić i DV “Ciciban” – Otočac. Uz odličnu atmosferu i bodrenje sa tribina djeca su se borila u 5 disciplina – trčanje, štafeta, skok u dalj, bacanje loptice i mali nogomet.

Ukupni pobjednik festivala bio je dječji vrtić “Pahuljica” iz Gospića, dok je nagradu za Fair play osvojio dječji vrtić “Slapić” iz Korenice. Domaćini – dječji vrtić “Ciciban” osvojili su drugo mjesto, a dječji vrtić “Tratinčica” iz Brinja treće.

Festival su svojom nazočnošću uveličali ispred Ličko-senjske županije, p.o. pročelnice Dubravka Rukavina, predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije, ujedno i član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora Milan Radošević te zamjenik gradonačelnika Grada Otočca Nenad Janković koji je u svojstvu domaćina svečano proglasio Festival otvorenim. Program su također obogatile i otočke mažoretkinje – plesna skupina Gačanka. Nagrade je najuspješnijima uručio Milan Radošević.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close