ObrazovanjeKarijera

OTOČAC Učiteljica Posavi djecu učila kako se šivaju maske, a zatim s prijateljicom donirala veći broj Crvenom križu

Maske koje su tražene na tržištu zadnjih tjedana, rade se i u Otočcu. Učiteljica se je sjetila kako doprinijeti situaciji s korona virusom


Učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac, Područne škole Hrvatsko Polje, Mateja Posavi, aktivno se bavi ručnim radom. Svoj hobi, preslikala je i na školu i djecu.

U školi provodim izvannastavu aktivnost Domaćinstvo u sklopu koje, između ostalog, djeca uče i šivati. Ovih dana mojim učenicima je ta vještina bila korisna te su uz pomoć ukućana ručno izradili pamučne maskice za njih i sebe. To je š(Š)kola za život za koju ih odgajamo i obrazujemo.

Zajedno s prijateljicom Ljiljanom Atalić, u slobodno vrijeme i živi ono što djecu uči. Bavi se ručnim radom, a u ponudi su razni proizvodi od vune i konca.

Na taj način promoviram zavičajnost i tradiciju svog kraja, a ujedno se osjećam i poput malog ambasadora. Registrirala sam i domaću radinost Očica Ovčica zbog šire potražnje proizvoda.

S obzirom na nastalu pandemiju virusa COVID-19, znanje i vještinu, udruženim snagama s prijateljicom Ljiljanom, uložila je i u društvenu korist. “Za Gradsko društvo Crveni križ Otočac izradile smo i donirale veću količinu pamučnih maskica kako bi se dale ljudima u potrebi, a koji nisu u mogućnosti priuštiti ih sebi i bližnjima. Radimo ih i dalje za sve kojima su potrebne. Za iste dobijemo naknadu od onih koji su u mogućnosti izdvojiti određeni financijski iznos, a tim sredstvima osiguramo potrebni materijal za izradu onima koji nisu u mogućnosti priuštiti si iste. Djelujemo poput lanca solidarnosti – svi zajedno jedni za druge!” – kaže skromno Mateja Posavi iz Otočca.

Na taj način ispunila sam i svoje vrijeme u izolaciji. Ostajem u kući, poučavam djecu na daljinu, učim i sama, i u slobodno vrijeme krojim. Svatko se može prilagoditi vremenu. Budite kreativni i maštoviti! Ne gledajte na ovo vrijeme izolacije kao na nešto loše već ga okrenite na dobro. Družite se s bližnjima, volontirajte, učite, čitajte, činite ono za što inače nemate dovoljno vremena i promišljajte o pravim životnim vrijednostima i prioritetima. Ostanite doma!

Lijepa priča iz Gacke doline, pogledajte kako to izgleda i ostanite doma! #ostanidomaČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka Mateje Posavi

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close