KulturaIzdvojeno

OTOČAC TIME TRAVEL Izložba radova Irene Barić u GPOU Otočac

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i Muzej Gacke u sklopu ciklusa “Lokalni umjetnici u Muzeju” organiziraju izložbu radova Irene Banić – “Otočac Time Travel” koja će biti otvorena 10. lipnja (petak) u 19 sati.


Autorici je ovo prva samostalna izložba u Otočcu, a izložena će biti djela u tehnici akvarela i pastela podijeljena u nekoliko ciklusa među kojima se ističu “Otočac Time Travel” sačinjen od radova u tehnici pastela kao svojevrsni hommage jednoj mladosti te akvareli nastali u sklopu internetskog izazova “100DayChallenge” koji potiče umjetnike na stvaranje jednog djela svaki dan, i tako stotinu dana.

Mnogi motivi karakteristični za njezin opus ponavljaju se i tako učvršćuju svoju ulogu vječne inspiracije, no uvijek prisutna kreativnost dovodi i do propitkivanja nekih novih tema i tehnika, a također se ističe korištenje boje koja do sada nije bila karakteristična za ostatak opusa.

Izložba će ostati otvorena do 15. srpnja 2022. godine.

“Velika je odgovornost, ali i iznimna čast izaći sa svojim radovima javno, prvi put samostalno u svom gradu, pred svoje ljude. Mnogi od njih su me ohrabrili i poticali u ovoj odluci i zahvaljujući toj potpori i prilici koju mi je pružilo Gacko pučko otvoreno učilište i Muzej Gacke, vjerujem da ćemo se u petak 10. lipnja svi lijepo družiti u dobroj atmosferi. Budući da sam do sada s radovima bila prisutna na digitalnim mrežama, a uvijek mi je zanimljivo čuti što ljudi vide i kako reagiraju na neke moje radove, ovo otvorenje će biti prilika da uživo čujem i osjetim emocije koje ću izazvati. Stoga bih prigodno dodala k tome još par stihova pjesnika Miroslava Mike Antića:

Izložba nije ono sto ti je pokazano.

Ti se pokazuješ njoj.

Dužnost je izložbe da te vidi.

Stani pred djelo i zahtijevaj

da ti objasni što ti značiš.“, poručila je autorica.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close