Ličko-senjska županijaVijestiLokalnaPolitika

OTOČAC SE PROBUDIO! Građani pokazali što misle o gašenju Radio Otočca i uništavanju svog grada

S početkom u 11 sati danas se održao veliki prosvjed građana grada Otočca, ali i mnogih iz okolice. Podrška je došla iz Brinja, Korenice, Gospića, Rijeke, Pule, Zagreba, i brojnih drugih gradova koji ne žele gašenje Radio Otočca i Turističke zajednice, te se zalažu za prekid sustavnog uništavanja Grada Otočca od strane politike lokalnih moćnika.

Ruža Orešković, osoba koja je najpoznatije medijsko lice Grada Otočca i Radio Otočca, detaljno je u svom govoru pred okupljenima objasnila vlasničku strukturu, kao i sve razloge zašto Hrvatski Radio Otočac mora dalje raditi. Uz veliko odobrenje okupljenih prosvjednika, njih prek  500, pozvala je zatim i nekoliko govornika koji su podržali prosvjed.

Svećenik Don Anđelko Kaćunko, vijećnik Otočca Josip Grčević, dugogodišnji zaposlenik Radio Otočca Matija Tonković, i brojni drugi, s pozornice su pozvali Otočanke i Otočane na akciju. Na hrabrost u svojim stavovima, na činjenicu da se Grad Otočac ne smije uništiti.

Prosvjednici su imali i transparente “Otočac – Otočanima”, “Gacka-Gačanima”, “HRO – Slušateljima”, čime su jasno pokazali što misle o Gradskom vijeću Grada Otočca. Prozvan je na prosvjedu otvoreno i lokalni moćnik Branislav Šutić, kao glavni i odgovorni za situaciju koja se trenutno zbiva – nazadovanje Grada Otočca u smislu mogućeg gašenja Turističke zajednice Grada Otočca, Radio Otočca, i nekoliko drugih ustanova.

Prosvjed su kao građani podržali i gradonačelnici i načelnici iz županije. Načelnik Ante Kovač iz Općine Plitvička jezera, Gradonačelnik Karlo Starčević iz Grada Gospića, Gradonačelnik Ante Dabo iz Novalje, a i domaći Gradonačelnik Stjepan Kostelac iz Otočca. Viđena su i poznata lica iz Gacke doline, koja su također s odobrenjem pljeskala na riječi s pozornice.

Cijeli prosvjed možete pogledati na našoj Facebook stranici, snimljeno uživo:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: gacka053.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close