Lifestyle

OTOČAC Milenijska fotografija predstavlja što? Burne reakcije u Gackoj

U subotu je u Otočcu održano fotografiranje 420. Milenijske fotografije Šime Strikomana. Kišno vrijeme nije pridonijelo odazivu građana na organizaciju, ali isto tako i marketing oko pozivanja građana također nije bio dovoljan pa dobar dio građana Otočca i nije znao da će se fotografiranje održati.

Međutim, u Lici smo navikli na nedovoljno dobro kolanje informacija i kampanji, nazovi “marketing”, ali nismo navikli na ono što se dogodilo nakon što je objavljena 420. Milenijska fotografija Šime Strikomana iz Otočca.

Prigodno, ono što se trebalo skuhati u kotliću, skuhalo se kao jedan od malih skandala ovogodišnje Eko – Etno manifestacije. O čemu govorimo? O obliku i simbolici fotografije koja bi trebala predstavljati Gacku dolinu. Naime, fotografija izgleda ovako.

milenijska otočac strnica

Facebook se je jučer dignuo na noge, te su se građani Otočca zapitali o čemu je riječ i na koji način ovaj simbol predstavlja Grad Otočac ili turizam u Gackoj dolini? Na neslužbenoj Facebook stranici Otočca – “Otočac”  (sa preko 1000 fanova)  zapitali su se “Koje to tajne organizacije vladaju ovim krajem?” na što ima i komentara koji jasno pišu o čemu je riječ.

milenijska otočac

S druge strane, objašnjenje fotografije koje smo dobili iz neslužbenih izvora kaže kako je riječ o fotografiji kotlića oko kojeg je opisan krug, ili slovo O kao prvo slovo imena Otočca. U tom smislu logika nalaže relativno dobro objašnjenje, međutim, pitanje je koliko je ta informacija objašnjena i predočena javnosti Gacke i Like. Isto tako, upitna je i izvedba i cijena, te vrijedi li ova fotografija zaista plaćeni iznos Šimi Strikomanu.

Iz naših pouzdanih izvora dobro smo upućeni u cijene izrade milenijske fotografije Šime Strikomana, i one nisu niske. Je li ova fotografija promašaj ili će se zaista ponosno vrtjeti po medijima kao simbol Gacke?

Tekst napisala: UL

Photo: Facebook stranica “Otočac”

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close