KontinentalniDruštvene mrežeTurizamIzdvojenoPromo

Otočac je šampion kontinenta i u izazovnim vremenima, TZ novom kampanjom poziva u raj na Gacki!

NAJPOŽELJNIJA AUTO DESTINACIJA

Otočac, kao destinacija, rasla je iz godine u godinu i postala je prepoznatljiva destinacija kontinentalnog turizma. Dvije godine po odluci struke Otočac je bio jedna od najuspješnijih destinacija ruralnog turizma. Po nagrađenim otočkim manifestacijama planirali su se godišnji odmori, a rijeka Gacka, biciklizam, kajaci, quadovi, kulturna baština i ljubazni domaćini bili su i ostali pozivnica za doći i vratiti se.


I ova godina je započela s pozitivnim brojkama, Uskrs bi potvrdio očekivanja lokalnih hotelijera i privatnih iznajmljivača, trebale su započeti i prve manifestacije, no sve je odjednom stalo. Globalna pandemija, bolest COVID-19 zaustavila je poslovanje u svijetu, u Hrvatskoj i u Otočcu,

Život na kakav smo navikli i ugodno živjeli, u trenutku je izmijenjen. Kako su se u Turističkoj zajednici Grada Otočca pokušavali adaptirati novonastaloj kriznoj situaciji, ispričala je za Lika Club direktorica TZ-a Mladenka Orešković.

“Uviđajući značenje izgradnje pozitivne slike tržišta u ovim vremenima, u želji da pružimo tračak svjetla zbog višegodišnjeg povjerenja i suradnje s našim suradnicima i partnerima, odlučili smo upravo u ovim otežanim trenucima raditi još više na prikazivanju turističkih i gospodarskih resursa naše destinacije”, kaže Mladenka.

Početkom godine su promijenili vanjski izgled Ureda te ga osvježili i osuvremenili oslikavši ga atraktivnim fotografijama destinacije.Također, TZG Otočca je među prvima u županiji prezentirala ljepote destinacije u vrijeme pandemije turističkim spotom s porukom „Ostani doma – putuj kasnije!“.

Reakcije na spot bile su (i još uvijek jesu) pozitivne i svakodnevne”, otkriva Mladenka.

Otočac – šampion kontinentalnog turizma 2020.

No, korona ih nije zaustavila u provođenju promotivnih aktivnosti online preko društvenih platformi, kroz kontinuirani izlazak u medije i promotivne poruke odabranom tržištu i tržišnim segmentima.

Temeljni cilj svih aktivnosti je, kaže Mladenka, nastojanje da se Otočac pokaže kao kvalitetna, zanimljiva, drugačija turistička destinacija koja podržava održivi razvoj i gradi ponudu usklađenu s trendovima na turističkom tržištu.

“Čini nam se u pravo vrijeme, za nas, turistička patrola Večernjeg lista je tijekom ožujka i travnja krenula na teren, korona ju je prekinula, a kada su oslabile mjere, nastavili su dalje s radom. Rezultat toga bio je da je Otočac (naravno s okolicom) i Gacka – šampion kvalitete kontinentalnog turizma. Od mogućih 100 bodova, priskrbio je čak 94″, kaže Mladenka.

Najpoželjnija auto destinacija kontinentalnog dijela županije

Novi promotivni video kreiran je unutar nove promotivne kampanje TZG Otočca i korišten je za oglašavanje na online i offline kanalima.

“Naglasak smo stavili na turističke proizvode koji su motiv dolaska gostiju u destinaciju – prirodne ljepote, aktivni turizam, kulturna i gastro ponuda”, kaže Mladenka.

Nova kampanja TZ grada Otočca, koja pozicionira Otočac i Gacku kao najpoželjniju auto destinaciju kontinentalnog dijela županije, ujedno je i priprema sezone 2021. za dolazak gostiju u raj na rijeci Gacki, u Otočac, otkriva Mladenka.

Uz promo film, novi vizuali postavljeni su na već postojeće info ploče u destinaciji te su pripremljeni novi motivi razglednica i plakata .

Aktivni unatoč izazovnim vremenima

Prema podacima iz sustava eVisitor, od početka godine Otočac bilježi 21% dolazaka i 29% noćenja u odnosu na 2019. Kolovoz je bio dobar turistički mjesec, s 25 % dolazaka i 37% noćenja što je u brojkama 2.176 dolazaka i 4.809 noćenja, a od početka godine 7.869 dolazaka i 14.885 noćenja.

Ni sami ne znamo što nas dalje očekuje, radimo istim entuzijazmom, ali epidemiološka situacija nas ograničava i diktira daljnje aktivnosti. Bez financijske potpore Grada Otočca i podrške Gradonačelnika Grada Otočca u radu, i cijela promidžbena kampanja u ovoj godini ostala bi samo ideja na papiru”, rekla je Mladenka.

Više o prirodnim i kulturnim znamenitostima grada Otočca pronađite na web stranici tz-otocac.hr, Facebook stranici Visit Otočac i Instagramu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: TZG Otočca

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close