Tech

Otkrivena velika Facebook prijevara u Hrvatskoj

Svoju lakomislenost, odnosno da će za svega 100 kuna dobiti novi iPhone platio je nemali broj hrvatskih korisnika Facebooka. Sve je počelo kada se tijekom srpnja na njihovim zidovima pojavila plaćena objava ‘iPhone Servisa Hrvatska’, a sve što je trebalo napraviti da bi se dobio jedan od 13 modela 6s bijele ili zlatne boje bilo je lajkati njihovu stranicu i u inbox poslati razlog ‘zašto bih baš ja trebao osvojiti iPhone’.


– Zaista nam se svidio Vaš razlog, jako je zanimljiv i originalan za razliku od drugih prijava 🙂 Vaš trud Vam se sada isplatio Mobitel će vam biti poslan na Vašu adresu i na Vaše ime i prezime preko Hrvatske pošte – glasio je doslovno odgovor ‘organizatora’.

Još jedini korak, a koji je kvaka cijele prevare i dobro osmišljenog lanca, bio je kupiti PaySafeCard u vrijednosti 100 kuna na nekom od kioska Tiska, Ininim i Petrolovim benzinskim postajama ili dućanima Plodine i poslati im 16-znamenkasti odgovor isti dan do 17 sati. Kako bi se, eto, pokrili troškovi poštarine.

Pročitajte više na jutarnji.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close