VijestiKarijera

Otkrivena još jedna plaća predsjednika HGK-a, mjesečno zaradi čak 60.000 kuna

Osim što je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK), ispostavilo se da je Luka Burilović član i nekoliko Nadzornih odbora: Badela 1862., Ine i Podravke. Tako je konačni iznos njegovih mjesečnih prihoda porastao na čak 60 tisuća kuna, doznaje Index.


Osim plaće u HGK u visini od 23 tisuće kuna, Burilović prima i naknadu za članstvo u Nadzornim odborima Ine i Podravke u ukupnom iznosu od 32 tisuće kuna, a isto tako je i u Upravi državnog Fonda za zaštitu okoliša za što dobiva naknadu od 1800 kuna.

U Nadzorni odbor Ine, Burilović je dospio na prijedlog Vlade 2016. godine. Na mjesto člana Nadzornog odbora Podravke izabrala ga je Skupština u kojoj najviše udjela, sa 25,5 posto ima upravo – država.

Na mjesto u Nadzornom odboru Badela 1862 zasjeo je 2018. godine kada je Badel potpisao ugovor s Meteor grupom. Nakon obavljene dokapitalizacije od 30 milijuna kuna, grupa je postala većinski vlasnik Badela s udjelom od 84.5 posto, pa je došlo do promjena u Upravnom i Nadzornom odboru.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: HGK

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close