Lifestyle

Otkrili životinje koje žive u podvodnom aktivnom vulkanu

Znanstvenici su nedavno otkrili populaciju morskih pasa koji žive u podvodnom vulkanu Kavachi, smještenom u južnom Pacifiku, u blizini Solomonskih otoka


Morskim psima ponekad je teško izbjeći bliski susret s ljudima, ali postoji jedno mjesto gdje su 100 posto sigurni – aktivni podvodni vulkan.

Znanstvenici su nedavno otkrili populaciju morskih pasa koji žive u vulkanu Kavachi, smještenom u južnom Pacifiku, u blizini Solomonskih Otoka, piše Science Alert.

S obzirom da nitko nije siguran koliko često vulkan eruptira pa je to područje opasno za ronioce, tim istražitelja National Geographica u njegovu unutrašnjost spustio je podvodne robote s kamerama.

Ono što su snimile bilo je veličanstveno i gotovo neočekivano – raže, meduze i morski psi plivaju u vrućem i kiselom okruženju punom metana.

Čovjek se zapita na koliko ekstremne uvjete su navikle ove životinje. Kakve su sve promjene morale proći i jesu li preživjeli samo najsretniji? Impresivno, jer ljudsko biće se takvom okruženju ne može niti približiti – rekao je član istražiteljskog tima Brennan Phillips.


Tekst: 24sata.hr
Video: youtube.com

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close