DogađanjaVijesti

Otkrijte kako se Šibenik mijenja ovoga ljeta

Već je dobro znana činjenica da se i ove godine od 23. do 26. kolovoza u Šibeniku održava festival multimedije, besplatnih edukacija i odličnog glazbenog programa, Changer. Bio je to logični nastavak na prošlogodišnji Changer, koji je naišao na mnogobrojne pozitivne reakcije, poruke oduševljenja i podršku posjetitelja zbog oživljavanja i mijenjanja grada.


Povijesna jezgra grada Šibenika, sa svim svojim povijesnim slojevima i mediteranskim urbanim rasterom, idealno je platno za multimedijalne urbane intervencije i svjetlosne instalacije. Drugim riječima, Šibenik svakoj od umjetničkih kreacija, koje će biti prikazane na ovogodišnjem Changeru, daje posebnu i neponovljivu dimenziju. Tako će na lokacijama po njihovom odabiru biti postavljene svjetlosne instalacije nagrađivanih hrvatskih autora, a svoje će radove izlagati: Davor Antolić, Vedran Perkov, Mirjana Vodopija, Ivana Jelavić, Bojan Gagić i Miodrag Gladović.

Uz te instalacije, na zgradi šibenskoga HNK-a bit će projiciran 3D mapping, a ulice šibenske povijesne jezgre bit će osvijetljene ambijentalnom rasvjetom. Taj će svjetlosni labirint biti nadopunjen i multimedijalnim glazbenim nastupima berlinskoga Acrepearlsa (koji je nastupao u Bergheinu, Berlin), hrvatsko – francuskog dvojca Jan Kinčl & Regis Kattie, projekta Tonija Starešinića Super Funk Sessions te slovenskog YGT livea.

Na pitanje kako je pao odabir baš na navedene umjetnike, Damir Levak ispred agencije fakat. odgovara:

Selektirajući sadržaj u svakom od programskih segmenata Changera, pratili smo koncepciju koju smo si zadali. Dakle, okupiti ljude koji su, ili su bili, pokretači promjena, definirati i razjasniti tehničke, poslovne, društvene i komunikacijske promjene te pokazati nove umjetničke trendove, kao i osvrnuti se na umjetnike koji su svojim radom mijenjali standarde na područjima svojega djelovanja.

Uz bezvremensku ljepotu i ugodu Šibenika, te konferencijske sadržaje i svjetlosne instalacije, Changer je mjesto posebnih glazbenih doživljaja na tvrđavi Sv. Mihovila. Na lokaciji iznad mora ispod zvijezda 24. kolovoza nastupit će Inner Circle, 25. kolovoza Darka Rundeka i ekipa, a 26. kolovoza Jessie Ware.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close