Scena

Otkrijte cijeli program 29. Muzičkog biennala Zagreb!

Od bajkovite opere na otvaranju, do koncerta u tunelu na zatvaranju, Muzički biennale Zagreb s ponosom predstavlja program svojeg 29. izdanja koje će u tjedan dana ponuditi publici više od trideset koncertnih i glazbeno-scenskih događanja.


Od jutarnjih i popodnevnih programa za djecu i mlade, večernjih prime-time koncerata, te kasnovečernjih termina na kojima će se zbiti neki od naujuzbudljivijih festivalskih trenutaka, Muzički biennale Zagreb teži programskim konceptom obuhvatiti široki pojam suvremene glazbe.

Pri održavanju Festivala i njegovih brojnih događanja, Muzički biennale Zagreb ostvario je cijeli niz partnera – institucija i tvrtki koje pomažu u realizaciji. Jedan od najvažnijih partnera na projektu jest Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu. Naime, 29. Muzički biennale Zagreb otvara se premijerom opere Klothò poljske skladateljice Martyne Kosecke. Osim glazbe, režiju također potpisuje poljski umjetnik – redatelj Krzysztof Cichenski, kostimografiju i scenografiju Julija Kosek, a Bartłomiej Szlachcic oblikovatelj je videa.

Taj će poljski autorski tim biti zaslužan za ovo veliko poljsko-hrvatsko događanje u Kazalištu Komedija 22. travnja, a s obzirom da će operu izvesti ansambl HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, opera će ostati na njihovu repertoaru. Ovakva partnerska podržavanja institucija i stranih ambasada ključne su za održivost projekta, te veću podršku u zajednici. Muzički biennale Zagreb želi se zahvaliti Veleposlanstvu Republike Poljske u Zagrebu koja je prepoznala vrijednost ove produkcije!

Cjelokupni program Muzičkog biennala Zagreb pročitajte na službenoj web i facebook stranici.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close