AutomotoVijesti

Otac i sin u dvorištu printaju vlastiti Lamborghini

Mom se sinu svidio taj model i pitao me može li se takav napraviti i kod kuće, piše 24 sata.


Nisam se morao puno dvoumiti, izjavio je to američki fizičar Sterling Backus koji se sa sinom odlučio sastaviti Lamborghini u dvorištu svoje kuće. Većinu dijelova dobili su 3D-printanjem, a neke su i kupili te unaprijedili. Priznaje da velikim dijelom improviziraju, ali da im zasad ide dobro. Dosad su investirali oko 20.000 dolara.

Ideju za stvaranje vlastitog Aventadora dobili su nakon igranja igre Forza Horizon 3. Osim šasije, motora, osovine i nekih drugih strukturalnih dijelova, cjelokupna karoserija napravljena je pomoću 3D printera i 220 namota termoplastike. Iz 3D printera izašla su čak i svjetla kao i ventilacijski otvori. Ovaj neobični automobil pokretat će 5,7-litarski LS1 motor iz Chevy Corvette proizvedene 2003. godine.

Čeka nas još puno posla, ali ovo je zabavno, rekao je Backus.

Donosi 24 sata.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close