Turizam

Osnovna foto oprema koja vam treba na putovanju

Naravno kako fotografije govore više od tisuću riječi, ovaj članak nadopunjavam s čak njih 5 tisuća, kroz ovih 5 odabranih fotografija…


Putovanja su za mene jedina stvar koju platim, a da stvar koju kupim pamtim zauvijek. Razmislite malo, sve što ste do sada kupili ima neki rok trajanja i to čvrsto garantiram, no uspomene na putovanja nikada nećete zaboraviti, pogotovo ako ste na njih nosili fotoaparat koji više-manje napravi dobre fotke.

Moram priznati da sam proteklih nekoliko godine od kada sam počeo pisati turističke tekstove za vlastiti blog i Punkufer shvatio kako ima nešto u onoj “fotografija govori više od tisuću riječi”.
Pa kako ne bi, dobro kadrirana s nekim lijepim i neobičnim motivima (još kad su na njoj osobe i doživljaji) može puno lakše prenijeti poruku od cijelog eseja. Tako sam i ja lagano investirao nešto sitno novaca u osnovnu foto opremu, jer zaista nije imalo smisla putovati i ne obilježiti takve predivne trenutke kojih je svakim danom bilo sve više i više.

Kako često putujem low-budget kompanijama s minimalno prtljage, a i ne volim biti opterećen s teškim stvarima, odlučio sam se za nabavku osnovnog DSLR fotoaparata Nikon 3100. Bilo je polemike između toga koji fotoaparata nabaviti, da li Nikon, Canon, Kodak il nešto treće, no meni je zapravo bilo bitno da fotografije budu dobre i brand uopće nije bitan.

Neka me fanovi ovih spomenutih brandova sada ne preklinju, jer ponovo napominjem nisam fotograf i ne planiram biti fotograf, ali pišem ovo kao prosječna osoba koja voli solidne/dobre fotografije s putovanja, a takve može napraviti svaki fotoaparat.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close