Turizam

Osnovana udruga Mreža Nikola Tesla: Predsjednik je direktor Turističke zajednice Ličko-senjske Ivan Radošević

Nakon potpisivanja Povelje o suradnji ‘Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla’, jučer je u Skradinu osnovana istoimena udruga čiji je cilj promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu, javlja sibenik.in.

Cilj udruge je i povezivanje europskih država, gradova, regija, znanstvenih i stručnih institucija, kulturnih i turističkih institucija, udruga i ostalih partnera koji baštine povijest života, školovanja i rada svjetskog velikana Nikole Tesle te promicanje hrvatske i europske prošlosti i baštine Nikole Tesle.

U Skradinu je tako jednoglasno donesena Odluka o imenovanju osoba ovlaštenih za zastupanje udruge te je za predsjednika izabran Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije, za dopredsjednicu Martina Furdek-Hajdin, zamjenica župana Karlovačke županije, a glavna tajnica udruge je Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, povodom proslave 163. obljetnice rođenja velikog znanstvenika u Memorijalnom centru Nikole Tesle prije nekoliko dana u Smiljanu je potpisana Povelja o suradnji Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, čime je napravljen još jedan korak za formiranje prve europske kulturne rute s polazištem iz Hrvatske inspirirane ovim velikanom.

Projekt bi, prođe li na  Vijeću Europe, najranije u svibnju slijedeće godine dobio certifikat Kulturna ruta Vijeća Europe 2020. Navedeno će označiti i start za brojne domaće i međunarodne gospodarstvenike, kulturne djelatnike, znanstvenike i mnoge druge, kojima će ruta ostati inspiracija za izradu novih turističkih itinerara, ali i za nova istraživanja i nove kulturne prekogranične projekte, javlja sibenik.in.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Turistička zajednica Ličko-senjske županije / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close