Lifestyle

Osniva se prva ženska zadružna pivovara u Hrvata

Ovoj vrijednoj 13-torki nedostaje mali vjetar u leđa kako bi se ostvario san otvaranja lokalne dalmatinske craft pivovare.


Jučer je pokrenuta crowdfunding kampanja kojom će Ana Teskera i Maja Šepetavec u Zadru pokrenuti prvu žensku zadružnu pivovaru u Hrvatskoj. Prvi cilj joj je prikupiti 8.000 dolara, a u prva 24 sata su prikupile 3.500 dolara, što je oko 44% željenog iznosa. Ova pivovara proizvodit će isključivo craft (zanatske) pive koje su trenutno hit u zemlji i svijetu, a ujedno će biti i prva zadružna pivovara u Hrvatskoj.

“Mi jednostavno obožavamo pivo i sve što je uz njega vezano. Nažalost, vrhunska lokalna piva nisu toliko dostupna u Dalmaciji pa smo se zajedno s 11 prijatelja i prijateljica odlučile na ovaj korak u kojem svatko svojom stručnošću pomaže projektu. Naše pivo bit će proizvedeno bez aditiva i bit će dostupno Zadranima i svima onima koje put, u bilo koje doba godine, dovede u naš grad“ izjavile su Ana i Maja.

Ovoj vrijednoj 13-torki nedostaje mali vjetar u leđa kako bi se ostvario san otvaranja lokalne dalmatinske craft pivovare. Zato su pokrenule crowdfunding kampanju kojom će nabaviti posljednje elemente za proizvodnju: dva fermentora, boce, etikete i gajbe. Svatko može uplatiti sredstva za njihovu nabavku, a za nagradu Maja i Ana nude sjajne poklone – tečaj proizvodnje piva, otvarače, majice i, naravno, pivo. Ako vas zanima više kliknite ovdje.

Više čitajte na poslovni.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close