VijestiLifestyle

LAG Lika poziva uzgajivače goveda na osnivačku skupštinu zadruge “LIKA COOP”

Ponukana problemima plasmana s kojima se susreću uzgajivači goveda na terenu, Akcijska grupa Lika (LAG) pokrenula je inicijativu za uspostavu zadruge koja će biti na usluzi uzgajivačima goveda s područja Ličko-senjske županije.


Nakon održanog inicijalnog sastanka uzgajivača goveda sa zamjenikom ministra poljoprivrede Tugomirom Majdakom i voditeljem službe za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede Daliborom Jandom, tijekom listopada i studenoga održane su prezentacije o uspostavi proizvođačke organizacije u sektoru govedarstva na ovom području. Brojni uzgajivači goveda pozdravili su inicijativu osnivanja ovakve organizacije kao značajnog oslonca u plasmanu njihovih proizvoda. U tjednima nakon održanih sastanaka LAG Lika pristupila je prikupljanju podataka o obimu i sadržaju proizvodnje zainteresiranih uzgajivača goveda.

Već su obavljene pripremne radnje za uspostavu buduće zadruge kao pravne osobe koja će zastupati interese proizvođača, s ciljem jačanja pregovaračke moći i zajedničkog nastupa proizvođača na tržištu i u prodajnom lancu; pripreme proizvoda za tržište (sakupljanje, sortiranje, skladištenje i pakiranje proizvoda članova zadruge); objedinjavanja ponude i sigurnog plasmana proizvoda na tržište; prepoznatljivosti proizvoda na tržištu; smanjenja troškova repromaterijala i proizvodnih troškova (veterinarske usluge, uslužno klanje, skladištenje i pakiranje proizvoda i sl.) te zajedničkog postizanja povoljnijih uvjeta, kako na tržištu tako i u pregovorima prema institucijama.

LAG Lika poziva sve zainteresirane uzgajivače goveda na Osnivačku skupštinu zadruge „LIKA COOP“ koja će se održati 23. siječnja 2017. godine s početkom u 11 sati u Kulturno Informativnom Centru, Budačka 12 u Gospiću.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close