VijestiLifestyle

Osmogodišnji Patrik ponovno osvojio zlato na Svjetskom natjecanju iz mentalne aritmetike!

Osmogodišnji genijalac iz Zagreba Patrik Čudić i ove je godine pobijedio na Svjetskom natjecanju mentalne aritmetike u Kini.


Velik je ovo uspjeh ne samo za Patrika, nego i Hrvatsku, a čudo od djeteta jedva je stiglo do Kine. Podsjetimo, dječak je zlato na Svjetskom prvenstvu osvojio prošle godine u Moskvi i nije želio odustati od obrane titule najboljeg na svijetu, no s obzirom na nedostatak sredstava za skupi put bilo je upitno hoće li moći ostvariti svoju želju.

Ipak, uz Patrika su na kraju na velikom natjecanju bili i njegovi roditelji, i to zahvaljujući brojnim pojedinačnim donatorima, a posebna zahvala tvrtkama KING ICT i Idea2Project na značajnoj financijskoj pomoći hrvatskoj reprezentaciji u ALOHA mentalnoj aritmetici, kao i ALOHA trenerici Zvjezdani Budoš Mlinac, objavljena je, između ostalog, na Facebook stranici ALOHE.

Znate li što je mentalna aritmetika?

Mentalna aritmetika temelji se na upotrebi drevne računaljke tzv. abakusa, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje. Osim što pruža mogućnost da se matematičke sposobnosti djeteta poboljšaju, program mentalne aritmetike pozitivno utječe na razvoj razmišljanja i potiče niz vještina i sposobnosti koje su djetetu potrebne u životu – izuzetna koncentracija i pozornost, odlično pamćenje i razvijeni refleksi, kreativnost, sposobnost vizualizacije …

Nakon računanja i matematike Patriku je najdraže igranje s prijateljima. Najveća mu je želja da barem triput bude prvak svijeta, a najnovijom pobjedom postao je tome svakako još jedan korak bliže.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: ALOHA Mentalna aritmetika / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close