EuropaKarijera

Osmanagić: Kip Tesle postavlja se kod piramidi u Visokom u BIH, dobiva i Tesla’s Square

Semir Osmanagić, bosanskohercegovački nezavisni istraživač koji je poznat po promoviranju tvrdnji o postojanju bosanskih piramida blizu Visokog, najavio je postavljanje kipa Tesle u svom kraju.


Jučer je Osmanagić najavio postavljanje kipa Nikola Tesle u parku Ravne 2.

Briljantni um Nikole Tesle (1859. – 1943.) ostavio je neizbrisiv trag u našoj civilizaciji. Uradio je više tokom jednog životnog vijeka nego što bi mnogi drugi uradili za stotinu života. Vlasnik je 300 patenata među kojima su oni koji pokreću našu današnju ekonomiju: bežična tehnologija, naizmjenična struja, električni motori, radio aparati, X zrake, radari, laserska tehnologija…Svojim idejama je bio 150 godina ispred svoga vremena.
Nikola Tesla je imao plemeniti cilj da Planeti daruje čistu, neograničenu i besplatnu energiju. Njemu u čast, Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je odlučila da posveti jedan kutak u ‘Arheološko-turističko-sportskom parku Ravne 2’ u Visokom.
U subotu, 18. marta 2023. u 12:00 sati bit će upriličeno svečano otvaranje biste ovog sjajnog fizičara i inžinjera, u prirodnoj veličini, u blizini Multimedijalne dvorane. Čitav prostor bit će nazvan ‘Teslin trg’ (Tesla’s Square’).


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close