Grad ZagrebTurizam

Osjećaj Bavarije u Zagrebu

Pivnica, istoimenog naziva, jedno je od rijetkih mjesta u Zagrebu na kojem možete popiti pravo, kvalitetno bavarsko pivo…


Do ovogodišnjeg Oktoberfesta dijeli nas dosta mjeseci. No zašto čekati toliko dugo da biste uživali u pravom bavarskom pivu? Pa nije čovjek stvoren za čekanje, niti je pivo stvoreno za starenje. I? Što ćemo sad? Probudila se želja za pivom, a punica je još uvijek budna. A ništa, laganim korakom iskrasti se iz kuće i pravac zagrebačkih Ravnica.

Na zagrebačkim Ravnicama smjestila se pivnica koja polako, ali sigurno postaje nezaobilazno mjesto za svakog ljubitelja pive u Hrvatskoj. Pivnica, istoimenog naziva, jedno je od rijetkih mjesta u Zagrebu na kojem možete popiti pravo, kvalitetno bavarsko pivo. No, ono po čemu je to pivo drugačije, nego u bilo kojoj pivnici kod nas, je činjenica što ćete ga piti iz ručno rađene, specijalno za Pivnicu, dizajniranih glinenih krigli.

Ali uz mjesto opuštanja i druženja s prijateljima, Pivnica je prepoznata i kao svojevrsna zdravstvena institucija. Istina pivo ima nekih ljekovitih svojstva, ali ipak nije riječ o tome. Naime, Pivnica je poznata kao mjesto na kojem se uspješno možete riješiti “cenosilikofobije”. Što je cenosilikofobija? Cenosilikofobija je zapravo strah od prazne čaše, a mislim da nema većeg straha kod muškarca.

Pročitajte cijeli članak na punkufer.dnevnik.hr


Foto: ionmagazine.co.uk

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close