VijestiScena

NAJAVA: „OSAMDESETE„ – muzički događaj godine u Lici

Već šestu godinu za redom u Brinju se održava okupljanje bendova koji su žarili i palili Likom osamdesetih godina, a pod nazivom „Osamdesete su bile godine“. Prvo okupljanje inicirala je Sandra Gerber – Senčar, brinjakinja koja je poput većine ostalih iz te generacije život odveo u neke druge gradove i zemlje. Svojom velikom voljom i trudom uspjela je skupiti dva brinjska benda – BIJELE OBLAKE  i TNT, koji su uzeli instrumente i odsvirali zajedno prvi put nakon 25 godina. Uz promociju preko Facebooka, na taj događaj došli su brinjaci i brinjke doslovce sa svih strana svijeta, od Švicarske, Francuske, Njemačke, Italije pa čak i iz Jordana! Bio je to jedan prekrasan i vrlo emotivan doživljaj za sve.

Od tada pa do danas, „Osamdesete“ se tradicionalno održavaju u srpnju svake godine, unatoč poteškoćama, prvenstveno financijske prirode. No kada ima volje ima i načina. Kroz godine sa dva benda proširilo se na tri – tradicionalno se pridružuju i legendarni Likosi iz Gospića, sa svojom novom/starom postavom.

Ove godine po prvi puta uspjelo se okupiti  šest bendova u originalnim postavama, a sve redom bendovi koji su ostavili traga po našoj županiji, ponajviše svojim muziciranjem. Tako nas 2. srpnja na Pisti podno Sokolca u Brinju očekuju: LIKOSI iz Gospića, TOP GUN i PIKOVA DAMA iz Otočca, LEVANTI izi Senja i TNT i BIJELI OBLACI iz Brinja. Ova svirka na otvorenom prostoru sigurno će privući mnoge iz tih gradova koji su osamdesetih redovito hrlili na plesnjake. Bilo je to doba bez kompjutera, fejsa, mobitela, doba kada smo se svi družili po parkovima i već spomenutim plesnjacima.

Eto, dragi čitatelji iz Senja, Gospića, Otočca, Brinja i ostatka Ličko-senjske županije, nadamo se da će vas ovaj skup legendarnih ličkih sastava potaknuti da 2. srpnja ove godine dođete u Brinje. Poseban poziv upućen je generacijama tog doba, jer je ovo jedinstvena prilika da se svi opet nađemo na okupu i oživimo sjećanja na glazbu tog vremena i plesnjake kakvi su nekad bili.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Marjan Prpić – Luka | Foto: arhiva ličkih muzičara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close