Grad ZagrebScena

“Osam sati na rubu sjedala”: Dojmovi s prvog poslovnog speed datinga u Zagrebu

Suradnjom Centra karijera Fakulteta elektrotehnike i računarstva te eSTUDENTa nastao je jedinstven spoj selekcijskog intervjua i speed datinga. Career Speed Dating održan je 15. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a intervjuiranje se odvijao u razdoblju od 9 pa do 17 sati.


Projekt Career Speed Datinga dao je priliku kandidatima da iskuse pravi razgovor za posao u ležernoj atmosferi, sklope nova poznanstva i naprave prvi korak prema karijeri u samo osam minuta. Također, ponudio je odličnu priliku poslodavcima da pronađu najboljeg mogućeg kandidata za posao.

Nekoliko poslodavaca, studenata i organizatora samog događaja ponudilo je osvrt na prvi Career Speed Dating u Hrvatskoj. Rekli su nam što misle o ovakvom načinu zapošljavanja i kako su im se svidjeli kandidati koji su se prijavili. S druge strane, studenti otkrivaju što bi oni htjeli promijeniti u speed datingu.

“Kao film Hitch, samo za zapošljavanje. Životopisi, vještine, osmjesi i suze. Osam sati na rubu sjedala. Najoriginalniji hiring event na kojem smo bili ove godine”, kaže Davor Sutić iz Hashcodea.

Iva Rumora, Tomislav Šulc i Branimir Karačić iz tvrtke Repsly slažu se da je osim vještina važno da se potencijalni kandidat uklapa i u organizacijsku strukturu poduzeća. “Zapravo, na ovaj način, kroz nekakvo „minglanje“ pokušavamo vidjeti postoji li neka vibra, da li bi osoba bez obzira na to što je veliki stručnjak, ili potencijalni stručnjak u svom području, istovremeno odgovarala nama”, složni su u Repslyju.

Iva Gospodnetić iz Centra za karijere FER-a ističe da je izuzetno zadovoljna odazivom studenata i poslodavaca. “Javilo ih se više nego što smo očekivali i više nego što smo ih mogli primiti. Od poduzeća s kojima sam do sada uspjela razgovarati dobila sam samo pohvale. Svi su oduševljeni, jako pozitivno nastrojeni. Neki su čak sugerirali da bi ovo trebalo raditi i češće”, govori Iva. Osvrnula se i na zadovoljstvo samih studenata projektom. “Na početku ih je malo brinulo kako će to izgledati, međutim kada su vidjeli u prvom krugu da to ništa nije strašno, dapače vrlo zabavno, onda su tražili još da ih naknadno ubacimo”, govori Iva.

Domagoj Tokić, student pete godine FER-a ističe kako bi volio više vremena za upoznavanje s poslodavcima. “Osam minuta je užasno malo za upoznati se s firmama, ali i dalje je ukupan dojam odličan i koristit će mi u budućnosti za uspostavljanje odnosa s drugim firmama. Vrlo rado bih se prijavio opet. Najviše mi se sviđaju firme koje imaju fleksibilno radno vrijeme, kada se može dolaziti i odlazi kada se hoće s posla“ i dodaje kako se u budućnosti vidi kao zaposlenik jedne od tvrtki s kojima je imao priliku razgovarati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close