Lifestyle

Osam novogodišnjih odluka koje bi svatko od nas trebao donijeti

Većinu novogodišnjih odluka ljudi se pridržavaju prvih mjesec dana, a onda ih polako prestanu provoditi. No ove male odluke ne donose veliki zaokret u životu, jednostavne su za napraviti, a donijet će vam puno profita – onog emocionalnog i zdravstvenog.


Izađite van na 5 minuta

Čak i ako nemate vremena za vježbanje, natjerajte se da prošetate barem pet minuta dnevno. To može biti šetnja do dućana ili jednostavno po kvartu, ali tih pet minuta će vas osvježiti, poboljšati raspoloženje i podići samopouzdanje.

Isključite telefon prije odlaska na spavanje

Odlazak u krevet s mobitelom pa surfanje ili igranje igrica otežat će vam usnivanje i opuštanje.

Jedite više voća i povrća

Jednostavno je. Koliko god povećali taj unos, pa makar i vrlo malo, vaš organizam će profitirati, a i vi zajedno s tim. Kada počnete jesti zdravije i osjećat ćete se bolje.

Tražite rješenja umjesto probleme

Sljedeći put kad doživite nešto neugodno ili vam život zada udarac, pokušajte ne očajavati. Nemojte zdvajati nad svojom sudbinom i žaliti samoga sebe. Pokušajte pronaći rješenja i olakšati sami sebi.

Recite “volim te” češće

Tako je lako, a puno znači onome tko to čuje. Osim toga, tako ćete biti sretniji u svojoj vezi ili braku i učiniti je čvršćom.

Naučite kad treba reći “ne”

Vjerojatnost je velika da osobi koja vam je postavila pitanje nije toliko bitno što ćete odgovoriti koliko vama. Kada ih i odbijete, možda ćete se vi gristi oko njihove reakcije više nego biste trebali. Nemojte sebe mučiti krivnjom – imate pravo reći “ne” kada vam to odgovara, a pogotovo kada je to dobro za vas.

Tražite ljepotu u svemu

Pokušajte u svemu vidjeti nešto lijepo. Kad izađete van, pogledajte oko sebe. Pronađite nešto lijepo – lišće, zgradu, cvijeće. Što više lijepog budete uočavali to ćete biti sretniji.

Čuvajte svoja prijateljstva

Pogotovo s prijateljima koji ne žive u istom gradu. Nazovite ih katkad, pošaljite mail ili poruku, pokažite im da ste ih se sjetili. Dogovorite se kad ćete se vidjeti. Prijatelji su jedno od najvećih bogatstava. Čuvajte ih.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close