Lifestyle

Orlovima protiv dronova

Bez obzira na strogu regulaciju, dronovi su diljem svijeta postali toliko pristupačni i jeftini da njihova zloupotreba i nesreće izazvane neiskusnim upravljanjem predstavljaju sve veći problem.


Dresura orlova

Danska tvrtka Guard From Above krenula je s dresurom orlova koji će presretati i fizički skidati dronove koji ilegalno lete i ugrožavaju sigurnost. Ova firma i inače radi za nacionalne i vladine sigurnosne agencije, a trenutno je u partnerstvu s danskom policijom pokrenula pilot program s ciljem ispitivanja je li korištenje ptica grabežljivica primjeren način za rušenje dronova.

Na stranu upitna praktičnost korištenja orlova u ovu svrhu skidanja odbjeglih dronova, važnije je napomenuti kako će cijela priča proći s aspekta sigurnosti za same životinje. Ptice se naime, vrlo lako mogu ozlijediti na elisama drona, pogotovo kada se radi o većim modelima.
Pročitajte cijeli članak na telegram.hr


Foto: bgr.com
Video: youtube.com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close