Lifestyle

Orlovima protiv dronova

Bez obzira na strogu regulaciju, dronovi su diljem svijeta postali toliko pristupačni i jeftini da njihova zloupotreba i nesreće izazvane neiskusnim upravljanjem predstavljaju sve veći problem.


Dresura orlova

Danska tvrtka Guard From Above krenula je s dresurom orlova koji će presretati i fizički skidati dronove koji ilegalno lete i ugrožavaju sigurnost. Ova firma i inače radi za nacionalne i vladine sigurnosne agencije, a trenutno je u partnerstvu s danskom policijom pokrenula pilot program s ciljem ispitivanja je li korištenje ptica grabežljivica primjeren način za rušenje dronova.

Na stranu upitna praktičnost korištenja orlova u ovu svrhu skidanja odbjeglih dronova, važnije je napomenuti kako će cijela priča proći s aspekta sigurnosti za same životinje. Ptice se naime, vrlo lako mogu ozlijediti na elisama drona, pogotovo kada se radi o većim modelima.
Pročitajte cijeli članak na telegram.hr


Foto: bgr.com
Video: youtube.com

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close