Scena

Oproštajni koncert Grateful Deada

Legendarna rock grupa The Grateful Dead održala je tri koncerta na stadionu Soldier Field u Chicagu, čime su okončali svoju oproštajnu turneju “Fare Thee Well”, organiziranu povodom 50. rođendana ovog benda.


Sveukupno je za ova tri koncerta prodano više od 210 tisuća ulaznica, a bend je navodno zaradio oko 50 milijuna dolara. Sva tri koncerta su oborili rekorde posjećenosti tog stadiona, s tim da je posljednji na kojem je bila 71 tisuća ljudi bio najposjećeniji u povijesti.

Iako su Grateful Dead već odradili oproštajni koncert 1995. na istom stadionu, neke stvari su ovog puta bile drukčije. Nedugo nakon tog nastupa, od posljednica srčanog udara preminuo je frontman benda Jerry Garcia. Njega je na ovoj turneji zamijenio gitarist grupe Phish, Trey Anastasio. Oni koji su bili tamo kažu da je Anastasio dostojno zamijenio Garciu i odradio odličan posao.

Posljednji koncert se uživo prenosio u kino dvoranama diljem svijeta, uključujući u Zagreb. U nekim od dvorana atmosfera je bila toliko živa da je izgledalo kao bend nastupa uživo pred njima.


Tekst: telegram.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close