Novac

Oprez pri ulaganju novca! 67-godišnjakinja postala žrtva računalne prevare

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave ličko-senjske zaprimili su kaznenu prijavu od oštećene 67- godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.


Oštećena je tijekom kolovoza ove godine pronašla oglas na društvenoj mreži za ulaganje u kripto valute, ispunila obrazac i stupila u kontakt s nepoznatom osobom, a koja ju je navela da na svoj mobitel instalira aplikaciju za upravljanje s udaljenog računala. Također je otvorila korisničke račune na investicijskoj platformi i mjenjačnici kripto valuta, nakon čega je izvršila nekoliko transakcija. Potom je u više navrata tražila od počinitelja povrat sredstava, no isti je to dobijao i tražio daljnje uplate kako bi mogao izvršiti povrat investicije.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Osim što je ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići i na počinitelje koji će vas prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Stoga u takvom poslovanju budite vrlo oprezni i sumnjičavi, dobro se informirajte te potražite profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što uložite novac.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close