Ličko-senjska županijaPolitika

Opet politički problemi u Gospiću? HDZ sabotirao sjednicu, HSP tvrdi da je riječ o “sitnom politikanstvu”

Mir u gospićkoj gradskoj politici narušio je HDZ, otkazivanjem sjednice Gradskog vijeća, piše Lika Express


U ponedjeljak 28. listopada trebala se održati sjednica vijeća grada Gospića, no ona je odgođena, kako je pojašnjeno na traženje HDZ-a i koalicijskih partnera, iz čijeg “tabora” dolazi i osoba koja saziva sjednicu, predsjednik Vijeća Petar Radošević. Donosimo  pojašnjenja ove situacije  iz grada Gospića koje prenosimo u cjelosti:

“Jučer planiranu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića do daljnjeg je odgodio predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević i, ne ulazeći u druge razloge, kazao kako  HDZ  tako traži.  Svima koji poznaju ličke i gospićke političke prilike nedvojbeno je jasno da među HDZ-ovim i Milinovićevim vijećnicima odavno ne vlada nekadašnje jedinstvo  i sloga. To je, izgleda, bio razlog da netko izvan Gospića naprasito  naredi otkazivanje sjednice Gradskog vijeća.

Ono što je javnosti manje poznato, a potpuno je vidljivo iz materijala koje su službe grada pripremile,  je činjenica da su na ovoj sjednici Gradskog vijeća, uz druge nešto manje važne točke dnevnog reda, predložene i 3. Izmjene i dopune proračuna, odnosno Rebalans proračuna za 2019. godinu koje su se odnosile na osiguravanje  pozicije u proračunu za provedbu zdravstvenog projekta „Okreni list“ te na povećanje sredstava za poticaje u poljoprivredi.

Burna reakcija iz Gradske uprave kojoj je na čelu HSP-ovac Starčević se nastavlja:

Za nepovjerovati je da  netko izvan Gospića zbog svog sitnog politikantstva odgađa sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se trebao izglasati Rebalans proračuna za 2019. godinu kako bi se moglo nesmetano pristupiti provedbi projekta kojima bi se, poglavito među starijim stanovništvom promicalo znanje vezano uz prevenciju bolesti koje su zaslužne za veliku smrtnost na našem području i dodatno poticalo lokalne poljoprivrednike.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close