Grad ZagrebScena

Operna diva Elina Garanča u Lisinskom

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 8. veljače koncert će održati letonska mezzosopranistica Elina Garanča, jedna od najvećih opernih pjevačica u svijetu.


Nakon koncerta održanog prije tri godine uz ovacije publike, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 8. veljače ponovo će nastupiti letonska mezzosopranistica Elina Garanča. Ta operna diva mlađe generacije zagrebačkoj publici će se ovoga puta predstaviti s programom Roberta Schumanna, Albana Berga, Richarda Straussa, Henrija Duparca i Sergeja Rahmanjinova.

Elina Garanča jedna je od najvećih opernih pjevačica današnjice. Pozornost je privukla već na drugoj godini studija kada je u samo deset dana uspjela pripremiti ulogu Giovane Seymour iz opere „Ana Bolena” skladatelja Gaetana Donizettija. Nakon osvajanja nagrade na međunarodnom pjevačkom natjecanju Mirjam Helin u Finskoj 1999. godine otvaraju joj se vrata najprestižnijih opernih kuća u svijetu, gdje je surađivala s najboljim opernim pjevačima i slavnim dirigentima. Iza te vrsne umjetnice je već niz ostvarenih uloga na najvećim pozornicama, a podjednako su uspješne njezine interpretacije Mozartovih heroina, belkantističkog opernog repertoara, kao i sakralnih djela. Elina Garanča je i dobitnica mnogih međunarodnih priznanja, a tijekom glazbene karijere snimila je i desetak CD-a i DVD-a u suradnji s najvećim glazbeno-izdavačkim kućama.

Ulaznice za koncert ove operne pjevačice mogu se kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski ili u online prodaji na www.ulaznice.hr, a njihova cijena se kreće od 260 do 320 kuna.


 

Tekst: TZGZ

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close