Zdravlje

Operacija krajnika: samo radi čestih upala grla?

Većina ljudi smatra da se krajnici vade zbog čestih upala grla. No, razlog njihovog uklanjanja može biti i otežano disanje, hrkanje, prestanak disanja duljih od 5 sekundi tijekom noći i sl.


U otorinolaringologiji najćešći kirurški zahvat je operacija tonzila (krajnika), posebice u dječjoj dobi. Doktor Roje iz ordinacije u Splitu navodi, daako prestanci disanja traju dulje vrijeme, točnije nekoliko mjeseci ili godina, ona mogu dovesti do trajnog oštećenja krvnih žila, pluća, srca, mozga, te poremećaja u neuro kognitivnom razvoju.

 

Roditelje najviše zanima koja je najmanja do za operaciju. Operacija trećeg krajnika može se napraviti već sa godinu dana,  operacija tonzila i treće mandule tek nakon 3. godine jer gubitak krvi tijekomoperacije može biti rizičan čimbenik zamalo dijete, objašnjava Roje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: media1.popsugar-assets.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close