DomTurizam

Općina Brinje donijela je odluku o (su)financiranju nabave udžbenika

Općine Brinje odlučila je pojedine obitelji rasteretiti troškova nabave udžbenika


Svaki đak za početak školske godine treba udžbenike i novi školski pribor. Nabava udžbenika dodatno opterećuje obiteljske dohotke, a nerijetko premašuje iznos jedne prosječne Hrvatske plaće i tako obitelji stavlja u nepodobnu financijsku situaciju.

Kako bi se rasteretio obiteljski dohodak, Općina Brinje donijela je odluku o podmirenju troškova nabave.

Tako su novodonesenom odlukom utvrđeni kriteriji kojima se financira nabava udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola s područja općine.

Proračun Općine Brinje izdvojit će financijska sredstva za učenike:

1. Čiji obiteljski mjesečni prihodi u posljednjih šest mjeseci po članu obitelji ne prelaze iznos od 500 kuna, a općina ih financira u punoj cijeni nabave udžbenika

2. Čiji obiteljski mjesečni prihodni u posljednjih šest mjeseci po članu obitelji iznose od 500 do 1000 kuna, a općina će ih u tom slučaju sufinancirati

Pisanu odluku možete pronaći na službenim stranicama općine Brinje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: flickr.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close