VijestiScena

Oliverov klasik “Dva put san umra” u instrumentalnoj verziji

Pjesma “Dva put san umra” jedan je od klasika Olivera Dragojevića prvi put objavljen na njegovom albumu “Vrime” 1995. godine.


Tekst za ovu pjesmu napisala je Vjekoslava Huljić, a glazbu Tonči Huljić koji je odlučio ovu pjesmu obraditi na posve drugačiji način, uz Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić”, ali i prepoznatljivi zvuk Madre Badessa.

Ovo je novo čitanje pjesme. Nitko je više nikad neće otpjevati na način na koji ju je pjevao Oliver, ali kao autor odlučio sam pokazati publici kako ova pjesma može zvučati u instrumentalnoj verziji uz orkestar i zbor, objasnio je neumorni skladatelj, rekao je Tonči.

Ovom skladbom za koju je orkestraciju napisala Hana Huljić, Tonči je najavio početak suradnje s orkestrom Zagrebačke filharmonije i Akademskim zborom “Ivan Goran Kovačić”. Na koncertima s kojima će započeti već ovo proljeće izvest će skladbe koje je Tonči Huljić napisao za Maksima Mrvicu, grupu Bond, filmove i serije, a svega tri pjesme bit će one koje je napisao za vokale.

Spot u režiji Rine Barbira premijerno je prikazan na CMC televiziji.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close