Olimpijske igre 2016: Raspored najvažnijih nastupa hrvatskih sportaša u Riju

Ivan Tominac

Olimpijske igre u Rio de Janeiru otvorit će se u petak 5. kolovoza na stadionu Maracana u 20 sati po lokalnom odnosno u 1 ujutro 6. kolovoza (subota) po hrvatskom vremenu i trajat će do nedjelje 21. kolovoza.


Hrvatski sportaši stižu na Olimpijske igre 2016 gladniji medalja nego ikad dosad. U Londonu 2012. naši su olimpijci osvojili rekordna tri zlata, jedno srebro i dvije bronce. Svi se nadaju kako bi u Riju taj rekord mogao pasti.

Zanimljivo, OI 2016. neće biti najmasovnije natjecanje za naše sportaše kojih će ovaj put biti 87, što je 19 manje nego prije četiri godine. No, u 17 sportova u kojima će Hrvati nastupati, ima dosta kandidata za medalje.

Nastupit će čak devet osvajača olimpijskih medalja u pojedinačnim sportovima – Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz, Filip Ude, Blanka Vlašić, Damir Martin, Valent i Martin Sinković, Snježana Pejčić i Lucija Zaninović, hrvatska vaterpolska reprezentacija branit će zlato osvojeno na OI London 2012. godine, a hrvatska rukometna reprezentacija nakon bronce iz Londona ponovo kreće u lov na medalju.

Cijeli članak pročitajte na gol.dnevnik.hr


Foto: reference.com

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u