Kućni ljubimciLifestyle

Kako olakšati vrućine kućnim ljubimcima?

Kućni ljubimci poput pasa i mačaka su zbog svoje dlake izloženi još većim opasnostima u ljetnim mjesecima nego ljudi. Evo kako možete smanjiti mogućnost da vaš voljeni mezimac dobije toplinski udar


1. Neke pasmine podložnije su toplinskom udaru od drugih

Buldozi i labrador retriveri spadaju u grupu pasa koji su podložniji toplinskom udaru od drugih pasmina. U rizičnu skupinu spadaju i svi psi koji imaju debelo krzno, zdravstvene poteškoće ili višak kilograma.

2. Toplinski udar može se dogoditi i na 22 Celzijeva stupnja

Umor uslijed visokih temperatura kod kućnih se ljubimaca može dogoditi u roku 15 minuta od izlaganja visokoj temperaturi.

Životinje su vrlo dobre u skrivanju simptoma, pa je važno posvetiti im veliku pažnju, čak i kada su temperature vani relativno ugodne, odnosno iznose oko 22 Celzijeva stupnja,’ tvrdi veterinarka Gretchen Hageman iz Chicaga.

3. Često im mijenjajte posude s vodom

Ne tjerajte svoje kućne ljubimce da čekaju ispod slavine koje curi u potrazi za vodom. Redovito čistite posudu s vodom, i mijenjate im svježu vodu kako bi izbjegli dehidraciju.

4. Dopustite im da se rashlade

Većina pasa se voli osvježiti u vodi, pa ako ste u prilici odvedite ih na neku plažu za pse, ili im dopustite da se ‘okupaju’ u dječjem bazenu na napuhavanje koje možda imate u dvorištu svoje kuće. U svakom slučaju poželjno je izbjegavati igre sa štapom, jer one nisu dobre za vašeg psa.

Pročitajte više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close