VijestiSport

Okupljanje i početak priprema Vaterpolske reprezentacije pred Finale Svjetske lige i nadolazeće Svjetsko prvenstvo

U ponedjeljak na konferenciji za novinare Hrvatske vaterpolske reprezentacije predstavljena su očekivanja s početkom ponovnog okupljanja cijele reprezentacije i odlaska na pripreme za nadolazeći nastup u izborenom Finalu Svjetske lige i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.


Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza osvrnuo se na dosad postignute rezultate i sve što reprezentaciju očekuje u nadolazećim aktivnostima:

Posljednjih pet Svjetskih prvenstava Hrvatska je osvajala medalje, što još nikome nije pošlo za rukom. Iznimno smo ponosni na taj uspjeh koji nam je ujedno i veliki motiv da ova godina bude šesta uzastopna godina da Hrvatska na Svjetskim prvenstvima stoji na postolju. Zahvaljujem svim našim sponzorima koji nas prate na tom putu, ponajviše HEP-u, potom Plivi, American Expressu, Btravelu, Turbu, Carvelu i ostalima. Ono najvažnije se događa u bazenu, međutim bez njihove potpore bi svi ovi uspjesi bili nemogući. Naravno, uz seniorsku reprezentaciju, tu su i ostale selekcije, pa tako muška juniorska U20 reprezentacija ima nastup na Svjetskom prvenstvu u kolovozu, potom mušku juniorsku U17 reprezentaciju očekuje Europsko prvenstvo u rujnu. Ono što nas iznimno veseli jest da smodobili pozivnicu za nastup ženske U20 juniorske reprezentacijeza nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rujnu. Definitivna odluka o nastupu bit će donijeta sutra. Očekuje nas bogato ljeto, a ono što je trenutno u fokusu seniorske reprezentacije je finale FINA Svjetske lige”, rekao je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.

Danas se nakon klupskih obaveza ponovo okuplja cijela reprezentacija, te izbornik Tucak od američkih priprema očekuje jasniju sliku koju će im zajedničke pripreme dati pred odlazak na Finale Svjetske lige.

Očekujem maksimalni fokus i koncentraciju igrača, počinjemo pripreme za dva glavna natjecanja u ovoj godini – Finale Svjetske lige i naravno Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. U ovom trenutku s nama su 18 igrača koje je stožer odabrao za glavni dio priprema, te koji putuju u Ameriku. Od njih će tek 13., sukladno pravilima Fine sudjelovat na završnom turniru Svjetske lige. Koja trinaestorica odlaze u Ruzu odrediti ćemo 2-3 dana prije samog polaska. To će nam natjecanje dati točnu sliku posljednjih priprema pred Svjetsko prvenstvo u Budimpešti”, rekao je izbornik Tucak.

Utakmiceu SAD će se odigratće se posljedećem rasporedu:

Petak, 09.06. Hrvatska – SAD Riverside, CA 06:00 PM
Nedjelja, 11.06. Hrvatska – SAD Stanford, CA 03:30 PM
Utorak, 13.06. Hrvatska – SAD Thousand Oaks, CA 07:00 PM
Srijeda, 14.06. Hrvatska – SAD Long Beach, CA 07:00 PM

Naš odlazak u Ameriku došao je na poziv Američkog vaterpolskog saveza i njihovog izbornika, te njihovog interesa da jedna od najboljih vaterpolskih reprezentacija na svijetu bude njihov gost, posebno zbog želje jednog od najboljih američkih i svjetskih vaterpolista svih vremena, a svojevremeno i bivšeg igrača VK Juga, Anthonya Azeveda koji se oprašta od svoje karijere. Svoju posljednju utakmicu odigrat će upravo na utakmici u Stanfordu, na sveučilištu gdje je igrao”, rekao je izbornik.

Nakon američkih priprema reprezentacija se vraća u Hrvatsku gdje će se dalje od 16.06. do 19.06. pripremati u Zagrebu, te nakon toga putovati u Ruza pored Moskve na Superfinale Svjetske lige.

Sve što mogu poželjeti jest da cijela reprezentacija ove pripreme odradi bez ozljeda. Svi smo se okupili maksimalno motivirani i željni uspjeha, te vjerujem da uz malo sreće možemo ponoviti rezultate koje je vaterpolska reprezentacija do sada ostvarivala”, rekao je Marko Bijač, vratar reprezentacije.

Ivan Buljubašić, bek Hrvatske vaterpolske reprezentacije nadovezao se rekavši: “Svjesni smo očekivanja hrvatske sportske javnosti, te čemo učiniti sve u našoj moći da se i na ovom Svjetskom prvenstvu popnemo na postolje”.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close