VijestiPolitika

Ogulinski župnik Štefančić ponovno izazvao incident; biskup Križić konobarici uputio izraze žaljenja

Ogulinski svećenik Josip Štefančić, poznat više po incidentima koje je izazivao u mjestima u kojima je služio, našao se još jednom u središtu pozornosti. Ni ovoga puta na naslovnice lokalnih portala nije došao zbog svog pastirskog  djelovanja nego po još jednom neugodnom incidentu kojemu je, čini se, još jednom, kumovao alkohol.


Kako piše portal Ka portal, a prenosi net.hr, Štefančić je u rubrike crna kronika uglavnom dospijevao zbog tučnjave u pijanom stanju, jednom zbog tučnjave u jednom kafiću, drugi puta jer je konobaricu koja ga je odbila poslužiti gađao  pepeljarom, a jednom je i šakom u glavu udario slunjskog vozača. Ali, ni to nije bilo sve. Mediji su objavili kako je Štefančić u automobilu na nepropisan način vozio lovačku pušku, a vrhunac je bio njegov “sudar” sa stablom ispred crkve u Cvitoviću u koje je udario također u alkoholiziranom stanju.

Zbog svoga ponašanja često je dobivao premještaje u druga mjesta: bio je u službi u Cvitoviću kod Slunja, pa i u mjestu Plitvice u Lici, a od prije par godine preselio se u župu sv. Križa u Ogulinu gdje je i dalje bio zadužen za rad s romskom populacijom Gospićko-senjske biskupije.

Najnoviji incident prijavila je Ogulinka A. S. koja se požalila biskupu Gospićko-senjske biskupije mons. Zdenku Križiću, a potom i medijima s tvrdnjom da ju je Štefančić u kafiću u kojem radi kao konobarica u vidno alkoholiziranom stanju verbalno napao i izvrijeđao.

“Navedeni svećenik u vidno alkoholiziranom stanju nacionalno je vrijeđao mog pokojnog svekra, rekavši, citiram : “On je Srbin!” Isprovocirana njegovom izjavom reagirala sam na način da sam mu rekla da je za jednog svećenika jako ‘plitak’. Nakon toga svećenik Josip dolazi za šank i govori mi: “Ti si kur*etina, p***a ti m***rina!”. Između ostalog me optužio da kradem i ne kucam račune”, napisala je, dodajući kako ovo nije prvi njegov ispad u Ogulinu.

“Smatram da ovakvo ponašanje ne doliči jednom svećeniku, ali o tome svi šute jer ga se možda na neki način boje. On često zna upitati prisutne: ‘Jel’ znaš ti tko sam ja?'”, piše revoltirana konobarica. “Svećenikovo opravdanje je krajnje bizarno. Kaže da mu je žao, a da to što je govorio kako joj svekar Srbin nije govorio s namjerom vrijeđanja”, dodaje A.S.

Biskup mons. Zdenko Križić putem e-pošte izrazio je žaljenje zbog navedenih događaja navodeći kako je zatražio očitovanje Josipa Štefančića o ovom događaju te da mu je vlč. Josip u razgovoru  istaknuo “kako mu nije bila namjera vrijeđati na nacionalnoj razini”.

“Kaže da je rekao da je on bio Srbin, ali nije imao nakanu vrijeđanja, jer je dobro poznavao Vašeg pokojnog svekra, za kojega kaže da su skupa igrali nogomet pa čak imali i prijateljski odnos. Sljedeće, što se tiče izdavanja računa, on kaže da je jednom platio iznos računa u ugostiteljskom objektu u kojem radite, ali za to nije dobio račun”, navodi biskup u pismu dodajući kako je vlč. Štefančić dobio opomenu.

Međutim, ubrzo se pokazalo da to nije bila dovoljna mjera. Konobarica se ponovo javila OG portalu, ističući kako je svećenik ponovo došao u njen kafić, te da nije imao potrebu ispričati se. Čak što više, navodi se, ponovo je o njoj ružno govorio.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Net.hr | Foto: Facebook/Župa sv. Križa Ogulin

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close